Știați că o inimă sănătoasă contează mai mult decât toate creierele din lume?

Bună ziua tuturor! Eu sunt Ella Maria, o fetiță plină de energie și bucurie precum prima zăpadă care se va așterne cu nerăbdare pe străzile orașului nostru.

Am 3 ani și 2 luni, iar în urma unui consult cardiologic, am înțeles că sunt puțin diferită de alți copii de vârsta mea. Astfel, am aflat că am o malformație cardiacă, mai exact persistență de canal arterial. Practic inimioara mea conține o găurică și sângele nu circulă corect.

Non-științific vorbind, mami mi-a spus că acest canal arterial este de fapt o comunicare între cele 2 mari vase care ies din inimă – aortă și artera pulmonară.

Dacă aceasta nu vrea să se închidă, cum închid verișorii mei jocurile când au teme, înseamnă că dinspre aortă spre artera pulmonară va circula o cantitate suplimentară de sânge. Acest lucru va duce la “inundarea” celor doi bureți care îmi oferă aer. Astfel, inima mea nu mă ajută pe cât ar trebui, ci îmi oferă senzația de oboseală și epuizare.

Părinții mei sunt îngerii mei păzitori care se roagă la Doamne-Doamne cu speranța că această găurică s-ar putea închide de la sine. Totuși medicii sunt rezervați în privința acestei idei, de aceea, ne dorim să mergem pe mâna lor și să acționăm pentru a rezolva această afecțiune medicală. Totuși, până la momentul operației, inimioara mea va trebui monitorizată în permanență pentru ca lucrurile să nu avanseze.

De asemenea, ne-au spus că această gaură din inimioara mea trebuie închisă prin intervenție chirurgicală. Acum am nevoie de puțin ajutor din partea voastră, adică de donații, indiferent de valoare, sume care să mă ajute să ajung la această operație. Știu că avem cu toții o perioadă dificilă, dar din puținul sau multul cuiva, un copil va fi sănătos și fericit.  

Cum viața mea depinde de această intervenție care nu poate fi susținută de îngerii mei păzitori pe acest pământ, părinții, avem nevoie urgentă de 35.000 lei(aprox. 7.000 euro) pentru operația care m-ar ajuta să devin complet sănătoasă. Din păcate suntem presați de timp deoarece operația ar trebui să aibă loc în toamna anului viitor.

Acum, sigur te gândești că nu ai sume mari de donat și ce diferență majoră ar putea face câțiva lei. Să știi că lucrurile stau un pic diferit. Poate pentru tine nu contează 1 sau 5 lei, dar pentru mine face o diferență imensă. Orice ajutor, cât de mic ar fi, este foarte util și mă aduce mai aproape de visul meu de a avea o copilărie normală și o viață plină de sănătate.

Mai mult, este bine să credeți că nimeni nu este inutil în această lume dacă alină povara ce atârnă pe umerii semenilor săi. Dacă nu știați, niciun bine nu rămâne nerăsplătit.

Poate nu vă cunosc personal, dar nu am să uit niciodată cum m-ați ajutat când am avut nevoie.

Vă mulțumim!

 

 

 

Persoane fizice pot face donații prin depunere sau transfer bancar

Asociația:  Bianca Ofelia
Banca: LIBRA INTERNET Bank – Sucursala Camil Ressu
CIF: 34401147
Cont Ella Maria : RO97BREL0002000915920102
Detalii tranzacție: donație

Persoane juridice
Pentru sponsorizări (persoane juridice  plătitoare de impozit pe profit sau pe venit al microîntreprinderilor vă rugăm să ne contactați la info@biancaofelia.ro.  Asociația Bianca Ofelia (CIF: 34401147) este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Formular 230 –Redirecționare ON-LINE a celor 3.5%  din impozitul anual, accesând link-ul https://formular230.ro/1ed6a8b95a68c4d1a7dfa81e8473a59d

Procedura este foarte simplă:

completați informațiile solicitate de formularul online, semnați și apăsați butonul de generare a fișierului în format pdf.

Aveți opțiunea de a ne susține pentru o perioadă:

de 1an sau

de 2 ani, bifând căsuța destinată din formular

Veți primi un E-mail cu înregistrarea dumneavoastră, pe care vă rugăm să-l redirecționați (forward) către  adresa de email  antoaneta.istrate@yahoo.ro

 

De asemenea puteți opta pentru varianta pdf  printabil a formularului 230. Procedura însă este mai amplă.:

Procedură strângere formulare în varianta pdf printabil:

Pasul 1: Completați formularul 230 Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual datorat”:

  1. Completează cu datele personale, (punctul I) exact ca în buletin, cu majuscule;
  2. Semnează formularul (partea stângă jos) şși returnează-l ASOCIAȚIA BIANCA OFELIA (restul rubricilor, vor fi completate de către organul fiscal competent).

Pasul 2: Originalul: trebuie direcționat către noi. Ne contactați în momentul când îl aveți completat și discutăm varianta cea mai convenabilă pentru dumneavoastră pentru a ni-l trimite. Fie venim noi să-l luăm de unde ne indicați, fie ni-l trimiteți prin poştă/curier.

Pasul 3: Nu mai trebuie să faceți nimic pentru că ne vom ocupa noi  de depunerea la ANAF,  prin Asociația Bianca Ofelia.

Mențiune: Deoarece este un proces mai amplu, ar fi de dorit ca formularele să fie depuse cât mai repede. (data limită este 1 mai a.c, până când pot ajunge la noi ).

Important: Aveți opțiunea să ne susțineți pentru o perioadă de 2 ani, bifând căsuța ”Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”– se bifează în cazul în care contribuabilul solicită prin cerere distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani.

Formularul 230  mai poate fi depus astfel:  

  1. Direct la registratura organului fiscal de care aparţineți (pânǎ în 25 mai a.c).
  2. Cererea se poate depune și on-line, prin intermediul serviciului ANAF “Spațiul privat virtual” disponibil la adresa: https://pfinternet.anaf.ro

Important!

  • Persoanele care desfășoară activități independente pot depune formularul –Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuții sociale datorate de persoanele fizice, personal la ANAF-ul aferent adresei din cartea de identitate.
  • Pensionari pot redirecționa doar cei care au încasat pensie mai mare de 2000 lei/luna.
  • IMPORTANT: depunerea și prelucrarea formularelor completate de contribuabili angajați MAI (politie, pompieri, jandarmerie), MApN (armata), se face diferit. Exista doua tipuri de angajați, cadre și civili (personal auxiliar). În cazul cadrelor este necesar ca formularul sa fie predat personal la departamentul financiar de la locul de muncă. !Dacă formularul va fi depus la asociație și ajunge la ANAF nu va fi direcționată nici o sumă. Doar angajații civili pot depune formularul prin intermediul nostru.
  • DE REȚINUT!ANAF va trimite acasă o scrisoare prin care informează contribuabilul că a completat formularul în beneficiul Asociației Bianca Ofelia. Nu este necesar un răspuns către ANAF, decât în cazul în care NU a completat formularul.

 

 

Aura Roșca 

Tel:  0763.914.526

E-mail: rauraflorentina@gmail.com