Știai că și sumele mici pot aduce o schimbare MARE?

Știai că și sumele mici pot aduce o schimbare MARE?

Dacă ai o companie  poți redirecționa 20% din impozitul pe profit prin sponsorizare. Chiar dacă vi se pare o sumă mică, copiii cu nevoi speciale, cum este Bianca au nevoie de tot ajutorul care i s-ar putea oferi. De fapt, în astfel de situații, nici nu poate exista vorba de „mic sau puțin”, întrucât puțin cu puțin se face mult. Iar ceea ce pentru cineva ar însemna o cafea, pentru Bianca ar putea însemna exact ce îi lipsește pentru urmarea unui anumit tip de terapie, de exemplu, o ședință de kinetoterapie care îi este atât de necesară.

Cheltuiala cu sponsorizarea oferită nu este o cheltuială deductibilă fiscal, însă reduce impozitul pe profit de plată, cu suma integrală a sponsorizării oferite. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, sau pana la 0,75% din cifra de afaceri a companiei. În baza legală, codul fiscal 2015 cu modificările aduse de legea nr. 156/2019, cu referire la impozitul pe profit, spune că următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

  1. i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
  2. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  3. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Poți redirecționa  20% din impozitul pe venit al microîntreprinderilor, prin sponsorizare, către ASOCIAȚIA BIANCA OFELIA, deoarece Legea 30/2019 (punctul 5) permite microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entități non-profit din impozitul pe venit.

Bianca  are nevoie de ajutor financiar în fiecare an,  pentru ședințele săptămânale de terapii : logopedie, kinetoterapie , terapie de integrare senzorială, terapie auditivă (Tomatis), terapii care  o ajută să își îmbunătățească abilitățile necesare pentru o viață cât mai independentă. V-aș rămâne recunoscătoare dacă ați redirecționa cei 20% din impozitul pe profit respectiv venit asociației noastre, Asociația Bianca Ofelia pentru a-i folosi în beneficiul fetiței.

Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit prin contract de sponsorizare către ASOCIAȚIA BIANCA OFELIA!

Mulțumesc anticipat!

Aura Roșca, mama Biancăi