Pvestea Carolinei , prietena Biancăi

Fiecare dintre noi este unic. Cu toții avem trăsături care ne fac speciali și ca nimeni alții. Culoarea ochilor. Zâmbetul. Enzimele. Felul în care rostim cuvintele sau aranjăm lucrurile în șifonier.

La fel ca fiecare dintre noi, Carolina este și ea unică. Zâmbetul și ochii ei albaștri. Energia și bucuria care răzbat din jocurile ei. Felul în care s-a născut, la doar 31 de săptămâni, cu șanse minime de supraviețuire, cu un deficit de enzimă EPHB4 kinază.

Deficitul acesta de enzimă o face și mai unică pentru că se pare că în lume mai există doar două astfel de cazuri. Dar care au cu siguranță altă culoare a ochilor și  un alt zâmbet.

Deficitul de enzimă este cauza multor afecțiuni care îi fac Carolinei viața cu mult mai grea decât a altor copii de vârsta ei. Ea are, printre altele, probleme oftalmologice, vasculare, de alimentație, la care se adaugă întârzierea în dezvoltare.

Unicitatea Carolinei nu stă însă în enzima cu nume ciudat care îi lipsește, în lista lungă de afecțiuni de care suferă. Sau, în toate investigațiile pe care trebuie să le efectueze. Unicitatea Carolinei rămâne în zâmbetul ei frumos și în ochii ei albaștri care sclipesc de bucurie. În energia cu care se joacă și cu care se luptă în fiecare zi pentru o viață normală.

Lista cu medicii și cu terapeuții pe care Carolina îi vizitează, e lungă. La fel lista de investigații și analize pe care le efectuează periodic, lista de alimente pe care are sau nu are voie să le consume. Sau, lista facturilor pentru tratamente, analize și drumuri la medici, pe care le are de făcut.

Într-un astfel de mediu, este greu să ții minte că ești unic datorită zâmbetului și felului în care te joci și nu din cauza bolii tale sau a faptului că ești unul dintre puținii oameni din lumea asta care suferă de ea.

O poți ajuta pe Carolina să nu uite acest lucru, redirecționând 2% din impozitul pe venit  către Asociația Bianca Ofelia. Cei care o știți pe Bianca ), știți că ei îi place să aibă mulți prieteni. Și anul acesta s-a hotărât ca prin campania 2% să o ajute pe Carolina.  Completând formularul pentru redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit, îi poți oferi Carolinei șansa la o viață mai bună, plină de momente frumoase și … unice.

 Contul  deschis de asociație pentru Carolinei  este RO27BREL0002000915920101, de asemenea în acest cont puteți face donații.

Carolina este prietena Biancăi…

 

Cu mulțumiri,

Aura Pruna, mama Carolinei