7 Aprilie 2024 -Gânduri de mama Buzurinei
M-am trezit cu gândul la flori și am fugit în piața, la prima ora, ca să îți cumpăr flori de ziua ta, Bianca.
Astăzi este ziua ta; noi, părinții tăi, îți urăm La mulți ani sănătoși și veseli!
Am pornit val vârtej spre piața, mi-am zis „Sigur voi găsi flori la ora asta de dimineață și trebuie să mă grăbesc căci tatăl tău pleca la serviciu. Da, lucrează astăzi și vom fi doar noi două”. Duminică la ora șapte dimineața piața este deschisă. Am trecut rapid pe la magazinul de pâine, am luat o pâine, iar din piața am cumpărat o salată și o legătură de mărar. Apoi am dat o tură în locul unde stau oamenii cu flori proaspete de primăvară, acolo erau tot soiul de narcise și lalele. Nu mă puteam hotărî ce soi de narcise să iau, așa că am luat două buchete de soi diferit și unul de lalele mov.
După aceea am intrat în piața acoperită să iau un pachet de piept de pui. Nu am mai hoinărit, căci nu aveam suficient timp la dispoziție. Trebuie să ajung repede acasă mi-am zis, căci tatăl tău pleacă la serviciu. Am ieșit din piața repede. În drum spre  piață am văzut și flori de liliac (intenționam să îți cumpăr un buchet). Mi-am adus aminte chiar la semafor că nu am luat florile de liliac. Întâmplarea face că în timp ce eram la semafor și așteptam să se facă verde, să pot traversa, a coborât o femeie din tramvai care avea flori de liliac și lăcrămioare de vânzare. M-a întrebat dacă vreau și i-am răspuns afirmativ, dar mai aveam doar opt lei (cash). Se pare că a fost suficient pentru că femeia mi-a dat un buchet de flori de liliac. Eram tare încântată! Îmi închipuiam cum o ne jucăm noi “de-a ședința foto”. După ce am traversat am intrat o fugă la Mega să îți iau brânzica aceea care este dietetică și îți place ție. În drum spre casă, în timp ce îmi făceam ordine în gânduri, mă întrebam ce repede a trecut timpul – parcă ieri te-ai născut, ghemotocule de om, Buzurina noastră!
Am ajuns acasă pe la opt fără ceva.
A fost un adevărat maraton, dar tu știi cum este un maraton, căci noi avem câte unul în fiecare zi. Încă dormeai când am ajuns și am preluat ștafeta de la taică-tu! Mi-am făcut planul ce vom mânca când te vei trezi, bineînțeles după ședința foto si cântecele preferate, pe care îți place să le asculți. M-am apucat să scriu aceste rânduri …dar între timp te-ai trezit așa că  ne-am “jucat de- a ședința foto ” și ți-am prezentat fiecare buchet de flori. Am observat că preferatele tale au fost narcisele. În luna martie la activitățile de la școală ai „învățat” florile de primăvară, prin povestea Narcisei.
Ieri te-am serbat cu bunicii, dar astăzi vom fi doar noi două, ca fetele.
Dar nici bine nu am terminat noi ședința foto, că tatăl tău a venit acasă.

De fapt, astăzi ar fi cea de a treia zi în care sărbătorim, ca în povești. Am început să sărbătorim de joi, la școala cu colegii. Aseară au început primele semne de răceală, dimineața te-ai trezit cu nasul înfundat, dar nu este foarte grav căci am luat-o din pripă, sper să nu se agraveze, așa că am anulat terapiile de luni.
Ziua de astăzi a fost așa cum ești tu, liniștită. De astăzi, ești domnișoară noastră adolescentă!
Astăzi este și ziua Mondială a Sănătății. Urăm tuturor celor care ne prețuiesc numai bine și sănătate!  

Cu prietenie, mama