În penultima zi din luna iulie se sărbătorește Ziua Internațională a Prieteniei, însă câți dintre noi știu acest lucru? Spre deosebire de alte zile de acest fel, care sunt promovate și celebrate, am aflat întâmplător despre această sărbătoare dintr-o postare. În acel moment, mi-am făcut o introspecție și am realizat că nu am mulțumit suficient prietenilor apropiați, dar și celor care, chiar dacă nu îmi sunt atât de apropiați, m-au sprijinit atunci când i-am rugat. Am câteva prietene și colaboratoare în micile mele proiecte cu asociația.
Vă mulțumesc fetelor (știți voi cine sunteți) și de asemenea, mulțumesc și prietenilor care ne-au fost alături de-a lungul celor 9 ani de când am înființat asociația, fie prin redirecționarea impozitului pe venit din salariu, pensie, fie prin sprijinul acordat din partea celor care au mici întreprinderi. Prietenia este o valoare pe care o prețuiesc foarte mult, poate și datorită firii mele prietenoase. Chiar dacă există probleme de sănătate care nu pot fi rezolvate în cazul Baincăi, fiecare vârstă vine cu noi provocări pentru ea și pentru noi. Diferitele terapii și tratamente de menținere sau cele care facilitează progrese mici în viața Biancăi, sunt și meritul celor care au contribuit financiar și continuă să o facă.
E timpul să povestesc despre activitățile din categoria „Ce am mai făcut cu Bianca” în vacanța de vară. A trecut deja mai bine de o lună, și în perioada de caniculă, am petrecut două săptămâni la munte, într-un sat din județul Buzău. Obișnuim să mergem acolo cam o dată la 2-3 săptămâni. Pe timpul zilei, în orele de vârf de caniculă, am făcut cu Bianca activități de art & craft, după ce urmăream un filmuleț cu o activitate pe care poate să o realizeze cu ajutor „mână peste mână”. După aceste activități, ne răcoream cu o bine meritată bălăceală în aerul răcoros al serii.
Însă nu am stat doar în casă. Am ales să ne plimbăm prin împrejurimi și să vizităm câteva locuri turistice accesibile pentru Bianca. Ne-am plimbat prin zonă, am fost la barajul Siriu și am admirat frumusețea lacului Siriu de la înălțime. Am admirat frumoasa culoare a apei și munții care îl înconjoară, inclusiv masivul Siriu și Podul Calului. Am coborât pe malul lacului în apropierea cabanei Bucuria, apoi ne-am răcorit la Cascada Pruncea, cunoscută și sub numele de Cașoca.
În altă zi am vizitat Salina Slănic Prahova, o călătorie care a fost cu emoții. Întrucât drumul spre salina, în microbuz, presupune serpentine, mă temeam ca Biancăi să nu i se facă rău– mai ales pentru că la dus am nimerit niște locuri în spatele microbuzului. Totul însă a decurs bine și ea a mers mult prin salină, bucurându-se de răcoare.
O ultima plimbare a fost la Releu Belvedere Cătiașu, unde am fost primite de o priveliște la fel de încântătoare ca cele din zilele anterioare.
Tot în luna iulie, Bianca a avut un consult la medicul stomatolog. Spre sfârșitul lunii, tot ea a beneficiat și de o nouă coafură: codița ei a fost donată pentru realizarea unei peruci din păr natural, care va fi oferită unei femei care își pierde părul în urma tratamentelor cu citostatice, prin Fundația Renașterea, în cadrul campaniei „Vieți Împletite”. Codița Biancăi a avut peste 20 cm lungime, dar, din păcate, a fost doar una, iar pentru o perucă este nevoie de aproximativ 10 codițe.
Întreaga lună a fost, în cele din urmă, un prilej de a ne bucura de tot ce avem și de tot ce am primit de la Dumnezeu și de la cei din jurul nostru.
sursă poză arhivă personălă