Povestea Carolinei III

Povestea Carolinei

Viața ne aduce de la postura de copii, care au nevoie de protecția părinților, la cea de a fi noi înșine părinți. Devenind adulți, ne găsim perechea, ne căsătorim, totul se schimbă încet.

Când am devenit părinții Carolinei, am fost cei mai fericiți, dar cei care ne cunosc povestea, știu că nu am avut deloc un drum simplu până acum. De 5 ani de când a apărut în viața noastră, am trecut printr-o mulțime de provocări, care ne-au adus și realizări, iar aceste mici momente de bucurie, ne-au ajutat să mergem înainte.

În anul 2021, Carolina a făcut pași mari pentru a-și crește nivelul de independență: a scăpat de traheostomă și de sonda nazogastrică, iar în prezent mănâncă pasat. Este capabilă să mestece singură și chiar înghite mâncarea fără să se mai înece.

A făcut progrese mari datorită stimulării oro-motorii, dar am lucrat în același timp și pe stimulare senzorială și stimulare a funcțiilor cognitive. În prezent, Carolina înțelege tot ce îi spunem, asociază și este capabilă să recunoască obiectele din jur, este conștientă de schema corporală. Se joacă realizând puzzle-uri și este capabilă să urmeze instrucțiuni pentru a realiza anumite acțiuni.

Pânã acum ceva timp, nu era interesată să exprime sau să ceară dovezi de iubire, dar de câteva luni, îi place să ceară și să ofere pupici, să fie îmbrățișată, alintată, ridică mânuțele la noi pentru a fi ridicată și a-și primi dovezile de iubire. A devenit mult mai sociabilă, merge la persoanele pe care le întâlnește și cere să fie luată în brațe.

În ceea ce priveşte caracterul său, Carolina este o persoană foarte hotărâtă, mai ales când vine vorba de lucruri care îi plac, dând dovadă de perseverență și împlinire. De multe ori, când nu îi place să facă un anumit lucru, reușim să o convingem să facă acel ceva, cu ajutorul muzicii. Așa procedăm când vine vorba de a mânca, sau a bea siropurile necesare.

Deși vedem progrese notabile, provocările noastre nu au luat sfârșit. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care va spune primele cuvinte, când va trece de la mâncarea pasată, la cea solidă, sau mai ales, când o vom vedea mergând fără dificultăți: încă mai calcă pe vârf cu piciorul drept, de aceea, a avut nevoie de injectare cu toxină pentru relaxarea mușchilor.

Credința că eforturile noastre vor căpăta un contur frumos, într-o zi, este ceea ce ne face zilnic să continuãm sã luptãm şi sã ne bucurăm de prințesa noastră.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, care nu ne-au lăsat singuri în această călătorie, celor care ne-au arătat dovezi de iubire și prețuire. Mulțumim tuturor pentru gânduri, rugăciuni și pentru suportul financiar fãrã de care nu ar fi fost posibile toate progresele de care ne-am bucurat pânã acum.

Cei care doresc să ne ajute prin donații, o pot face completând formularul online pentru a redirecționa 3,5% din impozitul anual pe venit, accesând linkul de aici:

https://formular230.ro/1ec72e148e8332b1a295a81e8473a59d  

Tot ce trebuie să faceți este să completați informațiile solicitate de formularul de mai sus, iar după semnarea documentului se va apăsa butonul de generare a fișierului în format PDF. Pe email veți primi o confirmare cu înregistrarea dumneavoastră, pe care vă rugăm să îl retrimiteți la adresa de email:

ana.pruna@yahoo.com

Prețuim fiecare implicare anterioară sau viitoare și dorim ca Dumnezeu să vă întoarcă înzecit! Promitem să vă ținem la curent cu progresele Carolinei, în măsura în care vă doriți acest lucru.

Cu drag, părinții Carolinei.

sursă poză: arhivă personală