Astăzi a fost o zi deosebită pentru mine. Și cum să nu fie când îți serbezi încă o dată ziua de naștere? De data aceasta, împreună cu prietenii mei de la grupul de
socializare din cadrul Centrului Samuel DGASPC sector 3 & Fundația FARA. La mica noastră petrecere am avut un tort delicios de la Adde’s Raw Desserts .
Mulțumesc doamnelor: Oana, Ana, Valentina, Vera, pentru timpul frumos pe care l-am petrecut împreună și vreau sa-i mulțumesc în mod special doamnei Miki, (care nu a putut participa astazi la activitate) pentru dragostea ce mi-o poartă, pentru dedicarea și perseverența cu care mă învață. Vreau sa o asigur că o iubesc foarte mult și îi sunt recunoscătoare pentru că a vrut să fie educatoarea mea.

În această atmosferă de bucurie, îmi dau târcoale și ceva gânduri triste pentru că nu știu dacă din toamnă doamna Miki va mai fi educatoarea mea specială, deoarece am auzit niște părinți vorbind că acest Centru se va muta în alt loc sau poate se va desființa.
Acest mic centru a însemnat pentru mine foarte mult. De ce mi-l luați? E aproape de casă, ajungem repede. Este ”accesibil”, cum zice mami. Buni mă aduce(căci mami merge la serviciu acum) la centru în căruciorul meu special și ne-ar fi aproape imposibil să mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, la un centru din alt sector.
Ce voi face în continuare? Fundația FARA pleacă, programul de educație acasă nu mai există, poate că vor închide și terapiile de grup, terapiile individuale, grupurile de socializare… Particip la multe programe de aproape 6 ani. Să dispară toate acestea??? Nu vă mai pasă de noi, copiii cu nevoi speciale?

Vă scriu mai jos o listă scrisă de mami cu progresele pe care eu le-am făcut în urma acestor programe minunate pentru că mami explică mai bine.
1. dezvoltare capacitate contact vizual și fizic
2. timpul de reacție din ce în ce mai rapid (răspunde la nume, întorcând capul mai repede când cineva o strigă)
3. a crescut capacitatea de înțelegere și de a transmite intenții
4. s-a îmbunătățit remarcabil capacitatea de prindere și manipulare a obiectelor (dezvoltare a coordonării motrică)
5. începe să-și poată exprimă preferințele personale
6. și-a dezvoltat capacitatea de identificare a unor obiecte/jucării, sortare, asociere
7. a devenit tot mai sociabilă datorită participării la grupul de socializare

Nu îmi dau eu prea mult seama ce se întâmplă în lumea adulților, dar simt din ochii mamei. Nu știu ce voi face fără prietenii mei de la centru și fără doamna educatoare și fără toate acele activități atât de importante pentru mine.

 

Prima filă din Jurnal de Buzurină.

16 aprilie 2018